Glaspustning

Glaspustning workshop til polterabend er lidt vildt og mere fysik udfordrende end de fleste forventer! Glaspustning er en fantastisk oplevelse. Så står man der og puster det glødende, mange hundrede grader varme glas til en bobbel. Den er fyldt med luft og pludselig kommer der et fint produkt ud af det.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Glaspustning kursus eller workshop og Glaspustning som event koncept

Find vores skønne glaspusterier, som tilbyder glaspustning i deres værksteder som glaspustning event oplevelse. Ét glaspusteri kører det som glaspustning kursus et andet glaspusteri tilbyder det som glaspustning workshop. Det er lidt vildt på en meget koncentreret og behersket måde at stå og puste liv i den glødende kugle for enden af pusterøret. Det er ikke hver gang, der kommer et fejlfrit produkt ud af en pustning, men nogen gange opstår kunst jo også netop i det utilsigtede, det skæve. Der opstår noget helt andet, end det man prøvede at skabe. Det man ikke vidste eksisterede, opstår der mellem hænderne på en.

Oplev spændingen på dit glaspustning kursus, når kuglen vokser og test dine evner som glaspuster. Det kræver flere kræfter end man lige tror og tilskuerne holder vejret.

Mange af vores glaspusterier køre også længerevarende kurser og workshops enten over flere aftener eller en weekend.

Lidt glaspustning historie og fakta om glas

Historikere mener at glas blev fremstillet for første gang i Syrien omkring 5.000 år før Kristi fødsel. Den gang blev glas kun brugt som en glasmasse, der blev lagt som en belægning på kunsthåndværk i materialerne sten og ler. Man kaldte det at "glassere" en en ting. Det er et fag som har udviklet sig meget, men det er jo faktisk fantastik, at der i vores industrialiserede verden stadig er plads til at en stribe glaskunstnere fordelt over hele landet stadig kan leve af at udøve dette gamle håndværk.

Hvad er glas lavet af?

Glas består af sand soda, dolomit,kalksten, nefelin og sulfat. Hvordan blandingsforholdet af disse bestanddele er, afhænger af, hvad glasset skal bruges til. Noget glas er mere skrøbeligt end andet. Glas farves blandt andet ved tilsætte forskellige metaloxider eller andre kemikalier, som giver de forskellige farver.

Glaspustning København og Århus

I begge disse to byer er der glaspustningskursus på vores site. Oplev de skønne værksteder, hvor jeres gruppe får nogle tips og triks og noget viden om glaspustning, før I bliver sluppet løs på det glødende glas. Glaspustning som event er blevet populært i de senere år. Der er også opstået en masse værksteder med glaskunst i andre teknikker. Så glas har fået nyt liv og det gamle håndværk er også respekteret af den nye generation, som især elsker og er fascineret af unika ting.

Kursus i glaspustning er simpelt hen hot. Desuden er der jo så også mulighed for at finde en helt speciel bryllupsgave, som man ved ingen andre også kommer med. Næsten alle elsker blomster og her der mange spændende vaser at vælge imellem og der er flotte frugtfade, som vil pryde i ethvert hjem.

I både Århus og København er der mulighed for glaspustning tæt på byens centrum. I København er det Nyhavns Glaspusteri, som ligger inde i gården i skønne Nyhavn i en gammel smuk historisk bygning. Også i Århus er der mulighed glaspustning lige i byens hjerte, ikke langt fra stationen. De er vant til at håndtere forskellige grupper af mennesker fra alle hjørner af samfundet.

Glaspustning Aalborg i Nordjylland

Så er den gode nyhed, at vi nu også kan tilbyde kursus i glaspustning i Nordjylland. Vi har fået et skønt plaspusteri i Lillevorde et stykke udenfor Aalborg, som med glæde deler deres begejstring for det ældgamle håndværk, glaspustning, med grupper som kommer for at få en på opleveren med dette gamle håndværk. Hanne Flohr har et dejlig glaspusteri, hvor de elsker at lave events med forskellige grupper. Folk kan både få kursus i glaspustning, en rundvisning med foredrag eller den mindre "event udgave", hvor en hovedperson får lov til at puste 2 glas eller skåle.

Glaspustning et ældgammelt håndværk

I dag er der ofte en forening omkring et glaspusteri, fordi glaspustning er et kunsthåndværk, som de lokale i området ofte støtter, fordi det skaber liv i lokalområdet og også trækker turister til området. I gamle dage var der mange glaspusterier rundt om i det ganske land.

Glaspustning foreninger og Glasmuseet

Der findes også et fantastisk glasmuseum i Ebeltoft HER.

Dette museum er af høj  international standard. Museet har udstillinger med moderne international studioglas og har en kæmpe samling på ikke mindre end 1500 værker. Disse værker er skabt af over 700 kunstnere fra mere end 40 lande spredt ud over kloden. Kunstværkerne er ofte donationer til museet eller midlertidigt udlånt. Det er kunstnere fra hele verden, som har givet værkerne til museet.  Kunstnerne skifter jævnligt deres udlånte værker ud med nye, så de nyeste teknikker, så museets gæster ser nye ting og kan følge de forskellige glaskunstneres udvikling.

Det er jo helt enestående at kunne opbygge en en hel kunstsamling på denne måde. På den måde er Glasmuseet Ebeltoft til en vis grad "kunstnernes eget museum".

Foruden den permanente samling viser museet årligt 6-8 særudstillinger måske af en enkelt glaskunstner men ofte af grupper af kunstnere, som præsenteres samlet pga. af temaer, teknikker eller andre kriterier.

I dag er der ofte en forening omkring et glaspusteri, fordi glaspustning er et kunsthåndværk, som de lokale i området ofte støtter. Det gør de ofte fordi det skaber liv i lokalområdet og også trækker turister til området, som feks. Glasmuseets Venner.

Glaspustning et ældgammelt håndværk

Find en masse lækre links om glaspustning på wikipedia og hos Systime hvor de bl.a. fortæller, at det er kun ganske kort før vor tidsregning at teknikken til glaspustning blev opfundet i det nuværende Libyen, som den gang var en veludviklet kultur i området kaldet Fønikien. Glaspustning foregår ved at man puster luft ind i en klump smeltet glas med et langt rør for at man ikke brænder sig. Når glasklumpen er pustet nok op, puttes den i en form, men man der pustes videre til glasset er så tyndt, som man ønsker. Mens man puster, roterer man glasklumpen. Når selve glasset er færdig, påhæfter hank og stilk fast som smeltet glas, der er formet med et værktøj.

Med tiden spredte glaskunsten sig nordpå og teknikkerne udviklede sig og blev forbedret.Det var f.eks romerne der fandt ud af at lave helt klart glas ved at tilsætte manganoxid.