Bueskydning

Bueskydning til polterabend og events i hele Danmark - fed oplevelse!!!

Bueskydning er en super populær sportsgren i Danmark og vores bueskytter klarer sig flot på verdensplan og Danmark har bl.a. været vært for World Cup som foregik i Nyhavn.

Prøv også:

Bueskydning i København Bueskydning i Århus og Midtjylland Bueskydning i Odense Bueskydning i Aalborg og Nordjylland

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Event med Bueskydning

Bueskydning har i mange år været en meget, meget populær aktivitet til polterabend og af gode grunde.  Til bueskydning sker der ofte noget uventet i gruppen, fordi det handler så meget om koncentration. Noget af det fede er, at det ikke nødvendigvis den stærkeste, der vinder eller den der ellers er god til lige at få sat sig selv i centrum. Fordi det er en anderledes konkurrence oplevelse og alle kan være med, er det stadig væk mega populært.  Vi har en masse steder her på polterabend.dk som tilbyder Bueskydning.

Find her i kategorien vores steder med bueskydning i de større byer.

Bueskydning var oprindeligt en jagtform og en vigtig del af oldtidens og middelalderens kampformer. Som krigsform blev bueskydning afløst af geværet i løbet af middelalderen. Bueskydning anvendes stadigvæk ved jagt.

I Danmark er der krav om jagttegn i forbindelse med jagt med bue. Bueskydning kan også praktiseres som sport, hvor der udover sikkerhedsmæssige foranstaltninger, ikke er krav om jagttegn.

Bueskydning som sport

Bueskydning stiller store krav såvel fysisk som mentalt: Buen spændes med et træk på 20–25 kg (junior og senior skytter), ligesom finmotorikken og den mentale styrke også er altafgørende for resultatet. En enkelt millimeters afvigelse betyder, at pilen ikke rammer målet efter hensigten.

Moderne buetyper

Recurvebuen

Recurvebuen, også kaldet den olympiske bue. Den består af en håndsektion i træ eller metal, hvorpå der er monteret to bueben, som har en fremadrettet bue (recurve) i enderne. Buen er normalt udstyret med sigte og stabilisator. Der findes også recurvebuer i eet stykke, som ikke kan deles.

Compoundbuen

Compoundbuen, som er den teknisk mest avancerede. Den består af en håndsektion med to bueben. Men for enden af disse ben er der monteret ovale hjul, hvor strengen går rundt om, således at man opnår en synergi-effekt.

Barbuen

Barbuen er en vestlig bue uden sigte og stabilisator

Lidt historie om bueskydning som sportsgren og nuværende status i Danmark

Bueskydning var en olympisk sportsgren fra 1900 frem til 1920. Herefter blev sporten taget af programmet, da udøvelsen ikke havde internationalt anerkendte regler. Sporten kom tilbage på det olympiske program fra 1972, og i 1988 blev den udvidet med hold-konkurrence som disciplin.

Danmark er kommet helt i front indenfor sportsgrenen bueskydning i de senere år. Dels har vi super konkurrenceudøvere som vinder Sølv og Guld til de store verdens konkurrencer. Dels har Danmark været vært for fantastiske arrangementer, som har vundet anerkendelse ude i verden. Læs f.eks. om World Cup i Bueskydning i Nyhavn i Politiken HER. Ved dette mesterskab vandt danske Camilla Søemod sølv. Dette var i 2009 og var en kæmpe publikumssucces. Det foregik på kanalen i Nyhavn. Et genialt påhit at lave sådan en begivenhed som World Cup i bueskydning på vandet midt i den gamle bys historiske omgivelser. Folk var vilde med det og billeder gik verden rundt i sportspressen. Et kub for danske turisme erhverv med sådanne geniale sportsinitiativer.

Men det fortsætter. I 2015 vandt danske Stephan Hansen VM i bueskydning se Ekstrabladet HER

Dette foregik på Christiansborg Slotsplads til en kæmpe begivenhed med 1000 tilskuere. Den unge guldvinder i compound Stephan Hansen er kun 20 år og et mega tallent. Han er tidligere dobbelt junior verdensmester og var i 2015 nummer 26 på verdensranglisten. Danmark er således blevet kendt for spændende arrangementer og fantastiske bueskytter.

VM i bueskydning i 2016 bliver i Ankera i Tyrkiet og danske spillere er allerede udtaget til konkurrencen

Klubber for bueskydning.

I Danmark er alt jo organiseret i klubber og foreninger og stedet at finde alt om klublivet indenfor bueskydning finder du i Bueskydning Danmark. Her findes stævnekalender for de forskellige bueklubber, kurser for dommere og instruktører og regler om sikkerhed på banerne osv. Der er også et kort med bueklubber over alt i landet. Det er en godt organiseret sportsgren ellers ville de danske bueskytter heller ikke klare sig så godt i internationale konkurrencer og Danmark ville blive vært for de prestigefyldte arrangementer vi har haft.

Så vil du følge med i hvad der foregår på bueskydningsscenen i Danmark og verden i det hele taget, så følge med på ovennævnte side, som har alt det nyeste. Mangen en bueskytteklub kalder sig bueskyttelaug eller bueskytteforeninger. Der fandtes i gamle dage laug indenfor div håndværksfag - laug er en gammel betegnelse for forsamling eller forening. Kært barn har mange navne, men det skulle være nemt at finde en bueskytteforening tæt på hvor du bor, hvis du har fået blod på tanden og lyst til at tage bueskydning op som hobby eller konkurrencesport.