Sushi kursus
Sushi kursus København
Hvorfor ikke hyre en sushi kok til at komme hjem til jer selv og lave sushikursus der - lige hjemme i jeres eget køkken eller i kantinen på din arbejdsplads? Til sådan et homeparty sushi kursus, kan I både hygge jer i egne lokaler og selv bestemme, hvornår festen er slut. Det er en helt speciel oplevelse at have en sushi kok i sit eget køkken sammen med vennerne. Samtidig får I en masse indsigt i sushi kunsten og får selv lov til at håndtere fiskene. Et sushikursus er både en smagsoplevelse, en kulturel oplevelse og et sociat scoop. Der er ikke noget hyggeligere end at lave mad sammen. Som firmaevent er det geneialt til at ryste folk sammen og det skaber virkelig en god stemning. Alle glæder sig til at sætte tænderne i det færdige produkt og det skønne ved sushi er et det også er en æstetisk oplevelse at se de små fine færdige produkter stå klar på tallerkenerne. Jeg kan ikke anbefale det for meget, for det er et sikkert hit.
De fleste drikker så også sake til maden og virkningen af den vin er så fin og let, at man bare bliver glad uden at føle sig beruset.
Et sushi kursus kan dog også være rent foredrag, mens kokken selv laver alt maden til jer
Alle firmaerne her på siden har kompetente undervisere med stor indsigt i sushiens hemmeligheder.
Hvad er sushi?
Sushi er japanske retter af kunstfærdigt udskåret rå fisk eller skaldyr og marinerede ris. Der findes talrige regionale variationer. Den mest udbredte er nigiri-sushi, som stammer fra Tokyo og består af rå fisk med den stærke peberrod wasabi, som presses på en risbolle eller sammen med ris og grøntsager rulles ind i nori tang; serveres med wasabi, sojasauce og grøntsager. Nigiri-sushi, der sammen med maki er den mest populære sushi type i dag, blev også udviklet omkring dette tidspunkt. Selv om sushi i dag anses som et udpræget japansk fænomen, har det faktisk sin oprindelse i Kina.
Lidt historie om sushi
Det første man hører om sushi kommer fra et kinesisk leksikon fra det 2. århundrede, og henviser til saltet fisk konserveret i gæret ris. I en tid før køleskabe og frysere, har de forskellige kulturer fundet mange opfindsomme måder til bevaring af fisk og kød. I det 2. århundredes Kina blev fisk først saltet og derefter pakket ind i ris.
I det 8. århundrede blev sushi introduceret i Japan. Japanerne foretrak at spise ris sammen med fisken, og den kinesiske udgave af sushi udviklede sig i Japan til, hvad man dengang kaldte seisei-sushi. I det 19. århundrede blev der i Tokyo oprettet små, udendørs madboder langs Tokyos bugt. De serverede friskfanget fisk, der var pakket fint ind med tang fra bugten. Denne type blev kaldt edomae-sushi. Disse nye former for sushi blev hurtigt udbredt til hele Japan, og de fleste, ligner sushi, som den man kender i dag.
I dag er sushi blevet udbredt over det meste af den vestlig verden. Sushiens popularitet voksede kraftigt i USA i 1980érne sideløbende med en stigende sundhedsbevidsthed i den amerikanske kultur. I 1990érne kom sushien til København hvorfra sushi-kulturen har bredt sig til resten af landet. Det er utrolige mængder Sushi danskerne i dag indtager om året.
Sushi kursus i hele landet
Alle vore Sushi kursus instruktører har base i København, men de kommer gerne over hele landet. Det er måske lidt for dyrt til en polterabend at tage en sushi kok til Horsens, men drejer det sig om et firma arrangement, hvor kokken bare skal lave alt maden til en større personalegruppe i firmaets egen kantine. Ja, så er det jo ikke en nævneværdig merudgift at kokken kommer fra København, når det er en virkelig god kok.