Nordsjælland

Vælg kategori

Vis alle
sport
action
dans
kreative
sjove
musik
smag
specialiteter
vand
wellness
transport
udlejning

Byer i Nordsjælland

Polterabend i Nordsjælland

Hillerød, Helsingør eller Tisvildeleje? Nordsjælland sætter de perfekte rammer for en dag, aften og sågar nat, hvis din kammerat eller bedste veninde skal fejres én sidste gang som ungkarl eller –mø.  Hvad end der skal fart over feltet, lækker mad på bordet, sved på panden, eller om den står på rundbold på store grønne arealer. I Nordsjælland er der noget for enhver smag – både til hende, ham samt ude og inde.

Tag en tur til Hillerød eller Helsingør

Især førnævnte byer som eksempelvis Hillerød og Helsingør er steder, I med fordel kan tænke ind i planlægningen af jeres bedste ven, når han eller hun skal have en brag af en begivenhedsrig dag. Lad os bare starte med at dvæle lidt ved Hillerød, hvor I med fordel kunne starte dagen med brød og bobler på græsarealerne ved Frederiksborg Slot, og vælger I i stedet at starte ud i Helsingør, vil det være oplagt at skifte Frederiksborg Slot ud med Kronborg – Kronborg, hvorfra I kan indtage dagens første måltid eller en god frokost under åben himmel. Naturligvis med udsigt over Øresund og noget af Sverige i vaskeægte Christian 4.-stil.

Skal ven- eller veninden udstilles i det klassiske skrud med tylskørt, farverig top og et stort papskilt med teksten: ’Fem kroner for et kyst?’? I så fald er der også fine gågader i både Hillerød og Helsingør, hvor I kan slentre op og ned ad gaden og, ja, lad os bare være ærlige, give folk og jer selv et billigt grin over jeres forlovede og gifteklare ven i fuld kulør. I Hillerød kan I slentre ned gennem Slotsgade, der – som navnet indikerer – ligger i forlængelse af Frederikborg Slot, hvor spisesteder og barer ligger side om side med byens eftertragtede butikker. Det er derimod det store bycenter eller Stengade, I på pinligste manér kan trække jeres gifteklare ven ned af, hvis der skal samles kyssepenge ind til øl og vin senere på dagen.

Fart, fredelig eller feminin?

Hvornår brudeparret har valgt at afholde deres bryllup, er naturligvis ikke noget, du kan bestemme, men det er op til dig at planlægge polterabenden i passende tid, inden brylluppet skal stå. Derfor kan du også komme ud for, at I skal på mande- eller dametur om vinteren, sommeren eller i silende regnvejr. Men frygt ej. I Nordsjælland kan I søge mod lukkede haller og Adventure Centre, hvis vejret skulle være mod jer, eller I kan vælge en hel dag på åbne områder under åben himmel, hvis solen viser sig fra sin bedste side.

Her kunne mulighederne for jer være alt fra gokart, paintball og brydning i oppustelige sumo-dragter, som er helt klassiske polterabendaktiviteter, men også yoga, meditation, latterkursus, sushikursus eller sågar en analyse af dit håndaftryk. Ja, mulighederne er mange i Nordsjælland, og det samme gør sig gældende, når det kommer til spise- og gå-i-byen-steder.

Nordsjælland har alt fra store gastronomiske oplevelser til gamle velbesøgte kroer, caféer og gode buffeter med øl og vin ad libitum, og så længe I har styr på maden og jeres våde drikke, kommer I hvert fald langt på en dag som denne, hvor den står på polterabend for jeres bedste ven. Holder I fast i de to førnævnte nordsjællandske byer, Hillerød og Helsingør, er der her også et par valgmuligheder for jeres dag – hvad end I er til spise- og gå-i-byen-steder.

I både Hillerød og Helsingør kan I spise alt fra sushi og italiensk til dansk og fransk. Men i Hillerød kan især nævnes velbesøgte steder som Willy’s Restaurant, Rib House eller byens bager, City Bakery, hvor I kan nyde en kop kaffe, en sandwich eller en lækker kage, inden I drager videre ud mod dagens unoder. Alle steder ligger inde i centrum af Hillerød, og det er naturligvis også her, at I kan gå ud og få gode drinks eller fadøl, når I har været igennem alle dagens aktiviteter. I Helsingør er byen i stedet kendt for dets udgave af street food, nemlig Værtefts Madmarked. Madmarkedet ligger på Ny Kronborgvej lige ud for Kronborg, og her kan I nyde mad fra alle verdenshjørner og –kanter – fra enten inde i den store madhal eller ude foran værftet, hvorfra der naturligvis er udsigt til smukke Kronborg. Dét er samlingsstedet i Helsingør. Et samlingssted, der binder byens smukke omgivelser sammen med kulturhavnen og lækker mad for enhver smag.