Bueskydning

Bueskydning til polterabend og events i hele Danmark – fed oplevelse!!!

Bueskydning er en super populær sportsgren i Danmark og vores bueskytter klarer sig flot på verdensplan og Danmark har bl.a. været vært for World Cup som foregik i Nyhavn.

Lasergame & Paintball + alt det sjove – Eventcenter København – Dragør

Lasergame & Paintball + alt det sjove – Eventcenter København – Dragør

Vi tilbyder Paintball, Lasergames, Sumobrydning, Human Football, Gladiatorkamp, Klatrepyramide, Målskydning, Bueskydning, Rodeotyr m.m.
2791 Dragør
Bueskydning Odense

Bueskydning Odense

Bueskydning for sjov.  Ved polterabend arrangementer sættes der fokus på brudens eller gommens evner til at sigte efter målet.
5000 Odense C
Bueskydning – Broager

Bueskydning – Broager

Indendørs skydning. Broager Bueskytter inviterer til en uforglemmelig og anderledes dag - kom og skyd med bue og pil.
6310 Broager
Bowcombat med bue og pil – København & hele DK

Bowcombat med bue og pil – København & hele DK

Bowcombat i København og resten af landet. Prøv det helt nye paintball med bue og pil i stedet for geværene. Det gør ikke ondt og giver ingen grimme blå mærker, men spilles med samme kampgejst. Vi har også bowcombat m.m. evt i pakkeløsning.
Hele landet
3 kamp – skydning, bueskydning v. Aabenraa

3 kamp – skydning, bueskydning v. Aabenraa

I vores 3 kamp har du frit mulighed for at vælge mellem 7 af vores aktiviteter: Luftgevær skydning, bueskydning, skarpskydning, pusterør, sumobrydning, kænguroboksning, megaboksning m.m.
6372 Bylderup-Bov
Actioncenter Århus v. Malling – ATV, paintball, bueskydning m.m.

Actioncenter Århus v. Malling – ATV, paintball, bueskydning m.m.

Velkommen til Actioncenter Aarhus Paintball. Vi kan tilbyde spændende aktiviteter, som ATV, Klatrevæg, Rappelling, Bueskydning, Svævebane, Rib båd m.m. kun 15-20 minutters kørsel fra Århus.
8340 Malling
Pakkeløsning Århus – ATV, bilrally i gamle biler, lerdueskydning m.m.

Pakkeløsning Århus – ATV, bilrally i gamle biler, lerdueskydning m.m.

Skal du holde polterabend i Århus sammensætter vi den helt rigtige pakke til jer. Vi tilbyder action som ATV ræs, bilrally i gamle biler, lerdueskydning, sumodragter, bueskydning mm. Vi har også Vandsports aktiviteter!
8270 Højbjerg
Eventcenter / Actioncenter – Bylderup-Bov ved Åbenraa

Eventcenter / Actioncenter – Bylderup-Bov ved Åbenraa

Hos Paintball Deluxe kan du få din polterabend, fødselsdag eller firmafest lige som du vil have den med vores mange fede aktiviteter, prøv alt fra paintball og lasergame til sumobrydning, rodeotyr og megaboksning.
6372 Bylderup-Bov
Svævebane og Træklatring København

Svævebane og Træklatring København

Slip din indre abe løs i Københavns største klatre-park. Udendørs unik action-klatre-oplevelse samt udfordrende svævebane til jeres polterabend.
2860 Søborg
4 Sjove Eventhaller – Funcenter – Aalborg

4 Sjove Eventhaller – Funcenter – Aalborg

I vores eventcenter i Aalborg har vi 4 eventhaller fyldt med sjove og skøre aktiviteter, der står klar til at underholde alt og alle.
9000 Aalborg
Bueskydning Aalborg

Bueskydning Aalborg

Bueskydning Nær Aalborg - På ægte indianermaner er det muligt at prøve den svære disciplin 
med bue og pil.
9370 Hals
High Roping, Svævebane, Rapelling, klatring m.m. Århus

High Roping, Svævebane, Rapelling, klatring m.m. Århus

Hos Outdoor Xplore kan du lave high roping, rapelle, køre 4 hjulede ATV motorcykler, lave paintball, watercasting, prøve klatrevæg m.m.
Sted aftales v. booking
Havkajaksejlads, Mountainbike, bueskydning, fridykning m.m.

Havkajaksejlads, Mountainbike, bueskydning, fridykning m.m.

Sjove og grænseoverskridende oplevelser i det fri – hele Danmark. 
Vi laver bueskydning, sejler havkajak, mountainbiker hvor som helst og laver intro til fridykning i svømmehaller.
Sted aftales v. booking
Paintball, Rapelling og Klatring m.m. i  Brande

Paintball, Rapelling og Klatring m.m. i Brande

Brande paintball er beliggende i hjertet af Midtjylland. Vores paintball bane er opbygget i et skovområde med både naturlige skjul og opbyggede skjul - den rette størrelse til et actionpræget event. Også klatring og rapelling.
7330 Brande
Paintball, Forhindringsbane, Vandbane, Skydning m.m. Silkeborg

Paintball, Forhindringsbane, Vandbane, Skydning m.m. Silkeborg

Forhindringsbane over vand, paintball på fede udendørs baner, bueskydning. Alm. skydning ved Silkeborg - og så kan I også spise og holde fest. Polterabend pakkeløsning kun 40 km fra Århus, Randers og Herning.
8600 Silkeborg
Gokart, Paintball og Virtual Reality – København

Gokart, Paintball og Virtual Reality – København

Kør Gokart på en af Nordeuropas største baner eller spil paintball på bane i flere niveauer. Mulighed for pakkeløsning også med virtual reality, bueskydning, sumobrydning, målskydning og human table football.
2770 Kastrup
Bueskydning – Roskilde – indendørs bueskydningsbane

Bueskydning – Roskilde – indendørs bueskydningsbane

Bueskydning – sjov og udfordrende for både mænd og kvinder. Roskilde Bueskytteklub har en af landets bedste indendørs bueskyttebaner og er et lækkert bueskyttecenter.
4000 Roskilde
Bueskydning – Hele landet

Bueskydning – Hele landet

Prøv bueskydning til jeres polterabend - bliv delt op i hold og kæmp imod hinanden i et point spil igennem flere forskellige konkurrence-typer. En god polterabend event som kan afholdes i hele landet.
Hele landet

Event med Bueskydning

Bueskydning har i mange år været en meget, meget populær aktivitet til polterabend og af gode grunde.  Til bueskydning sker der ofte noget uventet i gruppen, fordi det handler så meget om koncentration. Noget af det fede er, at det ikke nødvendigvis den stærkeste, der vinder eller den der ellers er god til lige at få sat sig selv i centrum. Fordi det er en anderledes konkurrence oplevelse og alle kan være med, er det stadig væk mega populært.  Vi har en masse steder her på polterabend.dk som tilbyder Bueskydning.

Find her i kategorien vores steder med bueskydning i de større byer.

Bueskydning var oprindeligt en jagtform og en vigtig del af oldtidens og middelalderens kampformer. Som krigsform blev bueskydning afløst af geværet i løbet af middelalderen. Bueskydning anvendes stadigvæk ved jagt.

I Danmark er der krav om jagttegn i forbindelse med jagt med bue. Bueskydning kan også praktiseres som sport, hvor der udover sikkerhedsmæssige foranstaltninger, ikke er krav om jagttegn.

Bueskydning som sport

Bueskydning stiller store krav såvel fysisk som mentalt: Buen spændes med et træk på 20–25 kg (junior og senior skytter), ligesom finmotorikken og den mentale styrke også er altafgørende for resultatet. En enkelt millimeters afvigelse betyder, at pilen ikke rammer målet efter hensigten.

Moderne buetyper

Recurvebuen

Recurvebuen, også kaldet den olympiske bue. Den består af en håndsektion i træ eller metal, hvorpå der er monteret to bueben, som har en fremadrettet bue (recurve) i enderne. Buen er normalt udstyret med sigte og stabilisator. Der findes også recurvebuer i eet stykke, som ikke kan deles.

Compoundbuen

Compoundbuen, som er den teknisk mest avancerede. Den består af en håndsektion med to bueben. Men for enden af disse ben er der monteret ovale hjul, hvor strengen går rundt om, således at man opnår en synergi-effekt.

Barbuen

Barbuen er en vestlig bue uden sigte og stabilisator

Lidt historie om bueskydning som sportsgren og nuværende status i Danmark

Bueskydning var en olympisk sportsgren fra 1900 frem til 1920. Herefter blev sporten taget af programmet, da udøvelsen ikke havde internationalt anerkendte regler. Sporten kom tilbage på det olympiske program fra 1972, og i 1988 blev den udvidet med hold-konkurrence som disciplin.

Danmark er kommet helt i front indenfor sportsgrenen bueskydning i de senere år. Dels har vi super konkurrenceudøvere som vinder Sølv og Guld til de store verdens konkurrencer. Dels har Danmark været vært for fantastiske arrangementer, som har vundet anerkendelse ude i verden. Læs f.eks. om World Cup i Bueskydning i Nyhavn i Politiken HER. Ved dette mesterskab vandt danske Camilla Søemod sølv. Dette var i 2009 og var en kæmpe publikumssucces. Det foregik på kanalen i Nyhavn. Et genialt påhit at lave sådan en begivenhed som World Cup i bueskydning på vandet midt i den gamle bys historiske omgivelser. Folk var vilde med det og billeder gik verden rundt i sportspressen. Et kub for danske turisme erhverv med sådanne geniale sportsinitiativer.

Men det fortsætter. I 2015 vandt danske Stephan Hansen VM i bueskydning se Ekstrabladet HER

Dette foregik på Christiansborg Slotsplads til en kæmpe begivenhed med 1000 tilskuere. Den unge guldvinder i compound Stephan Hansen er kun 20 år og et mega tallent. Han er tidligere dobbelt junior verdensmester og var i 2015 nummer 26 på verdensranglisten. Danmark er således blevet kendt for spændende arrangementer og fantastiske bueskytter.

VM i bueskydning i 2016 bliver i Ankera i Tyrkiet og danske spillere er allerede udtaget til konkurrencen

Klubber for bueskydning.

I Danmark er alt jo organiseret i klubber og foreninger og stedet at finde alt om klublivet indenfor bueskydning finder du i Bueskydning Danmark. Her findes stævnekalender for de forskellige bueklubber, kurser for dommere og instruktører og regler om sikkerhed på banerne osv. Der er også et kort med bueklubber over alt i landet. Det er en godt organiseret sportsgren ellers ville de danske bueskytter heller ikke klare sig så godt i internationale konkurrencer og Danmark ville blive vært for de prestigefyldte arrangementer vi har haft.

Så vil du følge med i hvad der foregår på bueskydningsscenen i Danmark og verden i det hele taget, så følge med på ovennævnte side, som har alt det nyeste. Mangen en bueskytteklub kalder sig bueskyttelaug eller bueskytteforeninger. Der fandtes i gamle dage laug indenfor div håndværksfag – laug er en gammel betegnelse for forsamling eller forening. Kært barn har mange navne, men det skulle være nemt at finde en bueskytteforening tæt på hvor du bor, hvis du har fået blod på tanden og lyst til at tage bueskydning op som hobby eller konkurrencesport.

Fandt du ikke, hvad du søgte? Vælg en anden kategori her

Brug for transport? Kostumer, parykker eller briller? Skal aktiviteterne komme til jer?

Denne hjemmeside bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close