Glasfusing

En Glasfusing workshop er en kreativ hygge event, hvor der kan snakkes samtidig med, at der arbejdes kreativt.

Hver især laver og dekorerer en smuk "Glasbrik" som så glasfuses til smukt et fad eller hvad opgave din gruppe nu vælger.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Glasfusing kursus til polterabend i Odense og Århus og hele Danmark

Polterabend med glasfusing som event.

Glasfusing er noget rigtig mange ikke ved, hvad betyder, men de ved sjovt nok godt, hvad det går ud på. Glasfusing er den spændende process, hvor man sidder med nogle glasfirkanter, som man så kan pynte med alle mulige dekorationer i alverdens farver og former. Glaspladerne brændes så sammen til et glasfad i en glasovn under temmelig høje temperaturer.

Glasfusing er derfor en super velegnet aktivitet for forskellige grupper, som gerne vil have en fælles aktivitet, som også munder ud i et slut produkt man kan bruge som gave eller til minde om dagen. Glasfusing kursus kan derfor bruges af pigeloger, til en tøseaften osv. Også for institutioner som skal have en personaledag kan en oplevelse med en glasfusing workshop være dejligt. Det er en hyggeaktivitet, hvor man kan sidde og snakke samtidig. Vores udbydere laver også længerevarende glasfusing kusus. Glasfusing kurser i weekender og på bestilling fra foreninger og andre interesserede.

Glasfusing Odense / Fyn

I Odense er der Glasstedet, et skønt værksted med en dygtig glaskunstner som styrer glasfusing arrangementerne der. Glas kurser og glasfusing er blevet mega populært blandt pige polterabend grupper også for de grupper med mange gravide, da det er en fredelig hyggeaktivitet de kan lave uden strabadserende fysiske udfoldelser, som mange af dem så ikke kan være med til.

Glasfusing Århus

I Århus har vi flere glasfusing aktører som laver forskellige glas kurser. Glasfusing i Århus ligger i centrum og er derfor bare så "piece of cake" at komme til, når man er på en polterabend runde i Århus. Glasfusing værkstederne er hyggelige og arrangementerne køres af garvede og meget imødekommende  folk, som lige præcis ved, hvordan man får det bedste ud af hver gruppes kreativitet.

Glasfusing Odder

Også i Odder har vi en glas fusing kunstner, som slår dørene op for gæster, der gerne vil opleve at lege med glas på denne nemme og kreative måde. Nogle laver deres glasfusing fad med et tema og meget struktureret. Andre laver noget vildt - mere ala abstrakt maleri og andre beslutter sig bare for et et bestemt farvevalg og giver derefter folk frit løb for kreativiteten. Resultaterne varierer derfor meget fra noget enkelt og stilfuldt til de helt store farveorgier. Glasfusing kursus i Odder er er skøn oplevelse.

Hvad er Glasfusing og slumpning?

Glasfusing er en meget kreativ og spændende måde at arbejde med glas, fordi det er så relativt nemt og man kan bruge så mange farver. På en måde som at tegne på glas og så brændes tegningen fast.

På et glas fusing kursus lærer man, hvordan man skærer, brænder, former og dekorerer glas. Også børn kan lave dette under grundigt opsyn, men de bliver helt opslugt af det. Så nogle af vores glaskunstnere tilbyder også disse kurser til familier og institutioner.

På længerevarende kurser end en polterabend, er der mulighed for mere avancerede teknikker, hvor man arbejder med højtemperaturs farver på glasset. Dette bruges til fusing og slumpning med forskellige teknikker også med flydende guld og sølv. Så der er både workshops for nybegyndere og folk med noget erfaring. Det er altid lækkert for folk at blive udfordret lige der hvor de er nu, så kreativiteten blomstrer. De fleste steder bliver der kun arbejdet i float glas dvs. vindues glas og med teknikkerne fusing og slumpning. Fusing er at smelte 2 stykker glas sammen og slumpning er at smelte glasset ned i eller henover en form.

Glasslumpning er mindre udskårne glasstykker/glasplader som kan dekoreres med glasfarve, metaller eller net. Herefter smeltes disse i facon f.eks. fade, skåle men også figurer.

Rigtig mange aftenskoler tilbyder kurser i glasfusing og slumpning, så vil man lave det som vinteraktivitet, skal man bare kigge i sine aftenskoleprogrammer.

Hvor køber jeg glasfarver til Glasfusing og Slumpning?

Der er selvfølgelig flere steder, man kan købe glasfarver til arbejdet med glaskunst. Her er en af de netbutikker, Ravstedhus, som ser ud til at have et pænt udvalg Køb glasfarver HER

Hold øje med denne side. Vi får snart også Glasfusing aktører i Nordjylland, Sønderjylland og København.