Glaskunst

Glaskunst kan være alt fra håndpustede glas, til smukke glasfade lavet med glasfusing til  glasskulpturer i små eller store størrelser. Det kan også være håndlavede glasperler brugt til smykker eller pynt

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Liste med glaskunstnere der laver glaskunst som event oplevelse

Hvorfor er det at arbejde med glaskunst fedt til en polterabend?

Jo, det er det selvfølgelig af flere grunde. Dels er selve processen hyggelig eller spændende, dels får man jo et produkt med hjem. Det er jo en del af det fede polterabend koncept, at der også skal produceres et fysik, varigt minde om dagen. Ja, men hvorfor lige glaskunst? Det kunne jo også være så meget andet.

Ja, men glas er bare lækkert at arbejde med og det er noget de fleste af os ikke stifter bekendtskab med i løbet af skolen eller andre steder, så det er en ny spændende verden og vi omgiver os jo med glas til daglig - drikke glas, vaser osv. Så vi har alle sammen et forhold til glas, selv vi måske ikke har tænkt så meget over det. Glas er bare skønt.

Glaspusteri er en helt anden oplevelse, fordi det er fysisk krævende og der er et spændingsmoment: Springer jeg min glaskugle eller makker den ret og bliver til et brugbart glas, der kan holde balancen og måske oven i købet tager sig godt ud? Bliver min skål nogenlunde fin og rund eller er vi mere ovre i noget avangarte glaskunst - hø. hø fordi det i virkeligheden mislykkedes. Men sådan opstår rigtig god kunst jo ofte. Der skete noget andet end forventet.

Glasfusing seancerne er meget hyggelige, fordi man kan sidde og snakke under processen, spise lidt mad under vejs og vende verdenssituationen, hvis det er det der er stemning for. Det er jo skønt at fremstille smukke ting sammen med venner, gode kollegaer eller hele familen på opdagelse i glaskunstens verden.

Er det farligt at arbejde med glas?

Med glasfusing kommer man ikke til at arbejde med varmt glas eller i nærheden af ovnene. Der laver man arbejdet på koldt glas og dekorerer det og så bliver de delelementer man har lavet senere brændt sammen til et sammenhængende stykke glas - fad, figur eller hvad man nu har lavet.

Til glaspustning er det vigtigt, at man er under streng instruktion, for der arbejder man jo med det glødende glas, så der skal man vide hvad man foretager sig og passe på de andre i lokalet osv. Til events, hvor folk får love til at prøve at puste, er der derfor også strene begrænsninger, for at der ikke dukker et en mandepolterabend op som har fået lidt for meget at drikke. De kunne jo hurtigt udvikle sig til et levende eksempel på den sproglige formulering "elefanter i en glasbutik".

Glas og unika kontra plastik

Til opbevaring af mad er glas også bare mange, mange gange bedre end f.eks. plastik. Det afgiver ikke en masse stoffer som er farlige for kroppen. Plastik afgiver ptallater, som måske er en af de primære årsager til manglende fertalitet og dårlig sædkvalitet. Det er også kræftfremkaldende. Så dybest set burde vi alle skifte alle vores plastik bøtter ud med glas. Det er nemmere at gøre rent, er et lækrere produkt at have i hænderne og så er det ikke sundhedsfarligt.

Glaskunst København

Glaskunst København som evnt varetages af Nyhavns Glaspusteri, der ligger i en af de gamle smukke bygninger inde i Nyhavn med hyggelig gård og lækre omgivelser.

I København S er det Glasseriet, der åbner dørene, så almindelige mennesker også kan få lov til at prøve at puste liv og form i glasset.

Glaskunst Fyn / Odense

I Odense på Fyn har vi Glas Stedet et skønt værksted som arbejder med glasfusing.  De laver gerne events til polterabend, for firmaer og institutioner, som gerne vil prøve kræfter med farver mønstre og glas. Der er den hyggeligste stemning, når folk kommer i gang med de kreative processer og lærer noget nyt.

Glaskunst Århus

I Århus har vi adskillige glaskunstnere, som laver events med glaskunst. Der er både glaspusteri og folk der arbejder med glasfusing og andre glasteknikker. Lige nu er det populært at lave glasperler til smykker. Så mulighederne er mange både i Århus midtby og nærmeste omegn. Mange af glaspusterierne ligge i de små byer udenfor Århus i en gammel skole eller nedlagt mejeri.

Glaskunst Ebeltoft

I Ebeltoft er der nu også mulighed for at prøve at lave glasperler, som det eneste sted, der tilbyder det. De har også glaspustning og er lige flyttet derud i nye omgivelser. De lå før tættere på Århus.