Glaspusteri

Glaspusteri til polterabend og firma events.

Mini kursus i glaspusteri er en super populær oplevelse. Det er vildt at stå med det glødende glas for enden af pusterøret og prøve kræfter med at blæse form i det. Det er også en fysisk udfordring! - man bliver høj af det - det SKAL bare prøves!

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Glaspusteri i Århus og København

Både kortere og længerevarende kurser i Glaspusteri / Glaspustning er populært for mange grupper, loger, firmaer og polterabend selskaber. Glaspustning er en fysisk udfordring, men ikke grænseoverskridende. Det er jo langt fra alle, der er med på den bølge med hele tiden at opsøge det grænseoverskridende.

For glaspusterierne er det selvfølgelig både sjovt og godt at blive eksponeret på den måde med glaspustning kursus til polterabend. Især fordi polterabend grupperne da også giver gode chancer for, at de finder en unika ting, som kan bruges til bryllupsgaven, Altså hvis de da ikke selv lykkes med at producere en speciel gave på deres korte glaspustning kursus.

Glaspustning / glaspusteri er et meget gammelt håndværk og der er faktisk stadig fantastisk mange glaspusterier, der kan leve af dette ældgamle håndværk. Glaspusterierne ligger selvfølgelig derfor ofte, hvor der kommer mange turister, som køber de sjove figurer m.m. til minde om deres ferie. Desuden

Hold øje med vores side. Der kommer snart Glaspustning / Glaspusteri i de andre landsdele, så det ikke kun er i Århus og København.

Kursus i Glaspusteri Århus

Oplev den ældgamle kunst med at puste glas i et glaspusteri i Jylland og især Århus området. Alene I Århus har vi 3 glaspusterier, som er åbne over for at lade grupper komme på besøg og prøve den svære kunst at puste et flot og regelmæssigt glas. Nogle af glaspusterierne i Århus tilbyder også at man kan prøve glasfusing og at man kan lave glasperler til et smykke. Men det store hit på glaspusteri er dog udfordringen med at forme det gløde varme glas, mens ens venner eller kollegaer ser på. Glaspustning er også lidt en fysisk udfordring.

WOrkshop med Glaspusteri København

Polterabend med glaspustning København. I København har vi mindst 2 glaspusterier, som tilbyder at folk kan besøge dem og prøve at arbejde i værkstedet. Det er totalt fedt at hente det flydende, glohede glas ud af ovnen og så blæse af sine lungers fulde kraft og se den lille glasklump udvide sig og blive til et brugbart drikkeglas skål eller hvad det nu kan blive til. Operasangeren Pavarotti med hans kæmpe lungekapacitet kunne sikkert, da han levede have blæst en kæmpe frugtskål.

Glaspusteri Nordjylland

Vi er nu i kontakt med et glaspusteri i Nordjylland, kun lidt udenfor Aalborg, som snart kommer på siden. Er man nordjyde skal man dog være indstillet på at skulle køre lidt efter tingene. Så er den nye Nordjyllands aktivitet glaspustning i Anne Flors skønne glaspusteri kommet på Nordjylland i kategorien: "Det kreative". Glaspusteriet ligger lidt udenfor Aalborg i en lille by med det spøjse navn Lillevorde.

Glaspusteri Odense og Fyn

Glaspustning / Glaspusteri i Odense har vi desværre ikke endnu. Men vil du gerne arbejde med glas, så søg lige efter "glas" i søgefeltet i stedet, så kommer der et glasværksted i Odense, som laver nogle hyggelige evnts med glasfusing. Til glasfusing laver alle deltagerne hver en brik i glas med et mønster eller motiv og så brændes de alle sammen til ét stort fad. En skøn gave til brylluppet eller det store frugtfad til firmaets kantine eller andet.

Flere af vore glaspustere laver også et længere glaspustning kursus i deres glaspusteri. De tager i øvrigt også mod bestillingsopgaver eller stiller op til et foredrag om glaspustning.

Den historiske baggrund for glaspusterierne

 Systime er en hjemmeside, hvor der også teknologisk baggrundsviden. Her fremgår det bl.a., at det er kun ganske kort før Kristi fødsel, at teknikkerne til glaspustning nærmest blev opfundet ved et tilfælde i det nuværende Libyen, som den gang hed Fønikien, som havde en højt udviklet kultur. Glaspustning foregår jo på den måde, at man puster luft ind i en mindre klump smeltet glas med et langt rør. Man bruger selffølgelig det lange piberør, for at man ikke brænder sig i munden eller andre steder. Når glasklumpen er pustet højt nok op, sætter man den ned i den form, man ønsker glasset skal have. Man bliver ved med at puste til glasset har den tykkelse,  man man vl have. Tyndt glas er selvfølgelig finere end tykt glas.. Man roterer glasklumpen, mens man fortsætter med at puste. Når selve glasset er færdig, sætter man hank og stilk på som er smeltet glas, der er formet med forskellige slags værktøjer.

Med tiden vandrede glaspusteri, som al anden teknik og viden nordover og teknikkerne udviklede sig og blev hele tiden forbedret.Det var f.eks glasarbejdere i Romerriget, der fandt ud af at lave helt klart glas ved at tilsætte manganoxid. Det var virkelig en forfinelse af glasudviklingen. I Tyskland blev der senere også arbejdet meget ged glasudvikling og Rømerglas er virkelig kendt.

Check også de mange spændende links om glaspusteri og glaspustning på wikipedia