Kajakpolo

Kajakpolo København, på Islandsbrygge, på Amager og andre steder i Danmark

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Kajakpolo til polterabend, events og firma arrangementer  

Kajakpolo er en sjov sportsgren, som er super god til polterabend og firma arrangementer. Det er anderledes og få har prøvet det før.

Det er super underholdende både at spille og se på. Det er kun 100 m. fra Metro, varmt bad og mulighed for grill-selv! Grupper fra 6 personer til 50.

Kajakpolo spilles i sit-on-top kajakker, så det er let at komme ud og ind af dem, hvis man skulle vælte i vandet.

Hvad er Kajakpolo?

Kajakpolo er en sport, hvor to hold forsøger at score mål mod hinanden, mens de ror i kajak. Der er fem spillere på hvert hold og der spilles 2x10 minutter. Målet hænger 2 meter over vandoverfladen og er 1,5 meter bredt og 1 meter højt.

Der benyttes en særlig kort, fladbundet polokajak, og deltagerne bærer både hjelm og forstærket svømmevest. Kajakpolo kan også spilles indendørs. Spilles der i 25 meter bassin, sker det tit med firmandshold og med regler der er tilpadset den mindre plads. Der anvendes særlige bolde til spillet – kajakpolo bolde – som kastes med hånd eller med pagaj. Ved de professionelle kajakpolo kampene dømmes normalt af et dommerpar der står på hver sin side af banen.

Målvogteren må ikke som de andre spillere angribes. Holdene kan lade enhver spiller udfylde pladsen som målvogter.

Hvilke kajakker bruger man til Kajakpolo?

Polokajakker er en særlig type af kajak, der benyttes til at spille kajakpolo. Denne type kajak adskiller sig fra de mere traditionelle kajakker ved at være væsentligt kortere. Hvorfor det? Jo, det gør at kajakken er let at dreje rundt. Det er bydende nødvendigt, at kunne snurre rundt i en fart, når man hurtigt skal bevæge sig rundt på den afgrænsede kajakpolobane, undgå modspillerne og lægge sig i god position til sine egne spillere. Til gengæld er den meget lidt retningsstabil. Lige netop derfor er den meget velegnet til kajakpolo, men ikke til længere ture langs med kysten eller gennem kanalerne.

Polokajakken styres udelukkende med  pagajen, da den slet ikke har noget ror. Ligesom med en havkajak sidder man med knæene under cockpitkanten, hvilket giver mulighed for at rulle rundt. Det er den form for vending som populært kaldes grønlændervending. Den er jo fed at briliere med for dem der kan det.

Da kajakpolo er en kontaktsport er en polokajak bygget så den er meget robust, og derved kan klare de sammenstød, der sker i løbet af en kamp. Sammenstødene sker da spillerne må flytte deres modstandere ved brug af kajakken.

Kajakpolo København

Kajakpolo har vi to steder i København. Den ene ligger på Islands Brygge og den ligger 100 meter fra Vestamager Metro station. Derude har også bueskydning og 5 kamp med kajakstafet, Forhindringsbane med den "Irske Bænk". Hvad mon det går ud på? Og så har de gladiatorkamp på planke over vand og gode grill selv muligheder, indendørs frokoststue og en stor skøn solteresse. Man kan bruge en hel dejlig dag derude.

Kajakpolturneringer

Der findes selfølgelig en Danmarksturnering i Kajakpolo efter der er afholdt Østturnering og Vestturnering.

Der findes en hjemmeside hvor du kan finde programmer, resultater, stillinger og nyheder om de forskellige kajakpoloturneringer der findes i Danmark ved at klikke i menuen til venstre.  Der er også en kalender med stævnedatoer og en liste over aktive kajakpolospillende klubber i Danmark .

Se alt om kajakpoloturneringer HER og følg med i aktiviteterne indenfor kajakpolo. Se også  Danmarks internationale resultater, når de danske landshold deltager ved EM og VM.

På deres hjemmeside er også en liste med alle lokale kajakpoloklubber, kajak- og havkajakklubber. Danmarksturneringen 2015 blev afholdt i Esbjerg havn. Odense Monkeys spiller på Liga hold og Silkeborgs Sønner fra Silkeborg Kajakklub er også med i flere turneringer. VInderne i Danmarksturneringen 2015 var vist nok fra Skovshoved Kajakklub.

Køb Kajakpolo udstyr

Man kan købe kajakker og kajakudstyr på nettet i flere netbutikker bl.a. HER

Der er faktisk mange steder man kan købe kajakker, regningsveste og de forskellige pagajer. Mange har ikke deres egen kajak, men de vil måske gerne investere i egen pagaj og tøjet til vandsport er alle jo nød til at have. Kajakhuset er derfor et andet godt sted  at handle kajakudstyr. Se HER

Kender du en kajakklub, som laver kajakpolo som event, så skriv endelig til os.