Kitesurfing

Sjove og spændende kitesurfing aktiviteter, perfekte til en sommerlig polterabend!

Vi har desværre ikke fået nogle polterabend aktiviteter her endnu. Vi arbejder på det! Kontakt os ([email protected]) hvis du gerne vil være listet her.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Kitesurfing

Kitesurfing er en super fed vandsport, jeg har også hørt at den bliver kaldt for kiteboarding og dragesurfing. Kitesurfing giver mulighed for sejlads i høj fart og store spring på op til 20-30 meters længde. Sporten betragtes stadig som ny, men dens popularitet er støt voksende.

Det er rigtig hyggeligt at lave kitesurfing til en polterabend eller firma arrangement!

I kitesurfing benytter man et lille sejlbræt med fodstropper og finne, som trækkes gennem vandet af kraften fra en styrbar fritflyvende drage. Kitesurferen styrer dragen med et eller flere drageliner, som er ført fra dragen og ned til en kort bom, som sejleren holder i ved anvendelse af en såkaldt trapez.

Kitesurfing har, siden ankomsten til Danmark i 1999, været en af de hurtigst voksende sportsgrene. I 2006 blev antallet af kitesurfere estimeret til at være omkring 150.000 to 200.000, hvoraf 15.000 kiter på sne. 

Andre variationer med brug af kites til fremdrift inkluderer kite landboarding, snowkiting, kite buggying, kite skateboarding, kite jumping og anvendelse af kites til at trække kajakker. Kites anvendes også som trækkraft for skiløbere.

Man vælger dragens størrelse udfra hvor meget det blæser. Der findes mellem 3-24 kvadratmeter store drager. Den typiske fritidssejler sejler med 35-50 km/t. Kitesurf har gode betingelser i Danmark, hvor man kan kitesurfe året rundt ved brug af det korrekte udstyr og efter korrekt undervisning gennem kurser.

Udstyret har især siden år 2000 undergået en kraftig teknologisk udvikling, som gør at brættet efterhånden mere minder om et wakeboard (to retninger) end dets oprindelige udseende, der mindede mere om et lille surfboard (en enkelt retning), der var den mest dominerende form for kiteboard i 1999. Eftersom at kiteren er hægtet fast til deres kite, har dragen efterhånden fået indbygget en række sikkerhedsanordninger, som gør sejleren i stand til hurtigt at udløse dragen, hvis der opstår farlige situationer. Den moderne drage kan endvidere startes fra vandet, uanset hvorledes den vender i vandoverfladen.