Afrikansk dans

Afrikansk dans er ikke i den teknisk svære afdeling, så man oplever danseglæden ved de første hoftevrik. Afrikansk Dans og afrikans danseundervisning i Danmark. Find her virkelig inspirerende undervisning i afrikansk dans over hele Danmark.

 

Andre kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Afrikansk dans København, Århus, Randers, Skanderborg, Kolding og trekantsamrådet inkl. Fyn

Afrikansk dans kan jo være så sindssygt meget forskelligt, for hver af de hundredvis af afrikanske stammer har hver deres dansetraditioner og specielle trin, selv om der selvfølgelig også er fælles bevægelser, som man finder hos mange stammer. I Danmark er der både Øst og Vest afrikansk dans repræsenteret i rig målestok. Der er danseinstruktører, som nærmest har viet hele deres liv til afrikansk dans og musik. Bl.a. Elisabeth Lange, som også har oprettet en danseskole i Afrika, hvor folk kan komme ned og bo og gå på dansekursus. Det er et super initiativ, som skaber økonomi for nogle mennesker i området og hun importerer deres kunsthåndværk, som hun sælger på markeder og andre steder. Hun har virkelig præsteret et kæmpe arbejde i nok snart 30 år for udbredelsen af og kendskabet til Afrikansk Dans i Danmark. Elisabeth Lange som har undervist i Afrikansk dans i over 20 år laver også danserejser til Ghana. Hun er i det hele taget en fantastisk person, som har oprettet et dansestudie i Ghana og laver er sponsorprogram for afrikanske børn.

Afrikansk dans til polterabend - hvorfor lige vælge det blandt så meget andet?

Er der noget mere livgivende end at danse? Nej vel? men hvorfor lige Afrikansk dans? Jo, fordi musikken er fantastik. Er man en dansemus, kan man jo alligevel næsten ikke stå stille. Men Afrikansk dans behøver heller ikke at være så svært, så det er for de fleste en succes oplevelse fra start til slut og smilet er nærmest klistret på ansigtet fra de første toner lyder til man står ude på gaden igen. Man tager den glæde og følelse med sig hele den dag. Hvordan kan man også undgå at blive i fantastisk humør, når man vrikker med hofterne til gungrende rytmer? Skøn oplevelse.

Få afrikansk danseundervisning med levende musik / Lær afrikansk dans med levende trommer til.

Alle vores Afrikansk dans instruktører tilbyder, selvfølgelig for lidt mere betaling, at tage en afrikansk trommeslager med. Er det nu også pengene værd? Har man pengene, så i den grad ja!!! De afrikanske trommeslagere som er med til disse 1 prøvetimes danseevents er meget udadvendte, smilende og imødekommende og vigtigst af alt, de bringer den ægte afrikanske energi med sig, for slet ikke at tale om, hvad levende musik gør i et rum. Det kan jeg ikke anbefale nok. Så skal der ikke hele tiden tændes og stoppes musik. Der sidder et levende menneske, som hele tiden er på og spiller, når der skal spilles og generelt bare hele tiden spreder den bedste energi. Det er mega fedt!!

Lær Afrikansk dans med afrikanske danseinstruktører

Polterabend.dk har 2 afrikanere med stor erfaring i at undervise danskere i afrikansk dans.

Til afrikansk dans i Kolding, Vejle, Fredericia, trekantsområdet og Fyn har vi Kid Mcandawire.

Kid Mcandawire er født i Malawi og opvokset både i Malawi og Zambia. Kid Mcandawire har også boet en årrække i Botswana, så han er ikke bare afrikaner, han er en globaliseret afrikaner med musikalske rødder i 3 nationer og han kender afrikanske danse fra 3 kulturer. Jeg har selv haft ham til at undervise et par workshops i mit eget dansestudie i starten af nullerne og han har en super energi og humor både som underviser i afrikansk dans og når han optræder med nogle af sine bands. Du kan se en video med bandet: Kid and The First People på dette link: http://www.kidmkandawire.dk/images/stories/KID-Videoer-til-hjemmesiden/Kid_Shortmix1/Kid_shortmix1.html

http://www.kidmkandawire.dk/images/stories/KID-Videoer-til-hjemmesiden/Kid_shortmix2/Kid_shortmix2.html

Her en Gaffa anmeldelse af deres første skive fra 2005. Hør den nyeste musik på Kids hjemmeside.

Han har som alle afrikanske karriere musikere og dansere spillet og danset, siden han var dreng. Hans professionelle karriere startede i Malawi, hvor han var med i to af landet mest populære bands lige på den tid. Hans musik har sine rødder i Malawis traditionelle danse og musikkultur. Men han trækker tråde og inspiration bl.a. fra den sydafrikanske township jive og de elskede reggaerytmer, som nu findes i så meget afrikansk musik, takket være reggaekongen Bob Marley.

Kid Mcandawire kom til Danmark i 1995.

Den anden afrikanske danse instruktør vi har er Jesse Gor, som laver afrikansk dans i Århus , Randers og de andre store byer i Midtjylland.

Jesse Gor er en af Danmarks få professionelle afrikanske dansere og undervisere. Han kommer fra Ghana på Afrikas Vestkyst. Jesse deltog allerede som 10 årig i lokale dansekonkurrencer og allerede som 12-årig fik han en manager, som guidede Jesse så han som 19 årig blev medlem af Agoro National Dance Company. Jesse kom på tourné med gruppen både på det afrikanske kontinent og i Europa bl.a. Danmark. Agoro åbnede op for at kunstnere fra vesten kunne få mulighed for at lære fra den ghanesiske kultur. Læs mere på www.agoro.dk.

Jess danser selvfølgelig Ghanesisk dans og og kan det traditionelle trommespil, men han krydrer nu også sin dansestil med bl.a. funk, hiphop, break dance og contemporary dance.

I 2000 slog Jesse sig ned i Danmark og han har stor succes på mange områder. Han er i dag bl.a. musiklærer i folkeskolen under musikskolens afdeling: World Music Center i Århus.

Jesse spiller trommer i gruppen Shungu, med navn efter en af de afrikanske guder. Gruppens medlemmer kommer fra Ghana, Senegal, Mozambique, Zimbabwe og Gambia.. De er alle gode musikere og spiller verdensmusik inspireret fra de lande de kommer fra og hele den verden vi alle lever i.

Jesse leder også Vimoroz en gruppe som beskæftiger sig med afrikansk dans og har en trommegruppe i Aalborg www.vimoroz.dk og Sankofa som mere har fokus på moderne dans, afrikansk dans og den hotte disciplin med story telling.

Afrikansk Dans i byen til levende musik

Vi har mange skønne afrikanske musikere i Danmark, som spiller til div fester og med forskellige bands. Der er en hjemmeside om Afrika i Danmark Crawfurd.dk som lister alle kultur arrangementer og begivenheder med rødder i Afrika, men som foregår her i DK. Læs f.eks også om Ayi Solomon i Gaffa. Han har for nylig udgivet en ny CD. Han er sååå fed på en scene med en udstråling og energi, der er skøn. Han er en af mine afrikanske favoritter. Spillestedet Mojo Blues Bar i København har en African Night en gang om måneden. Det er ofte uden entre, fordi det kan være en jam aften, hvor de har tid kommer og spiller med.

Ugentlig undervisning i Afrikansk dans

Har du lyst til gå til afro dans i vintersæsonen, så kig i dit lokale aftenskoleprogram. Der er rigtig mange byer, som har en udemærket instruktør i afrikansk dans. Der er også mange steder hvor der er udløbere af Utamaduni gruppen, som har beskæftiget sig med Afrikansk dans og musik i over 25 år. De startede med et genvisit til nogle landsbyer i Tanzania efter et de fantastiske år med Image og Africa, som var et kæmpe kultur arrangement med dansere og bands fra mange lande i Afrika. Disse dedikerede folk har gennem årene skabt afrikanse dansegrupper over det meste af landet. De afholder også en camp hvert år, hvor op til 600 mennesker bor i telte i en uge, hvor de de danser o spiller næsten non stop hele ugen. Har selv været med en gang. Jeg var høj i flere dage efter jeg kom hjem. Helt fantastisk.

Desuden er der den Den Tredie Verdens Aftenskole som har Afrikansk Danseundervisning på ugebasis. De plejer at have gode undervisere både til dans og swahili.