Zumba

Indenfor fitness-dans, er Zumba pt. nok verdens største og mest populære koncept. Timen er bygget op om en koreografi, som er let at gå til. Så kan du nemlig have fokus på at danse igennem og have det sjovt.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Zumba - en dans du bliver glad i låget af.

Musikken er en blanding af latinamerikansk og international musik. Her vil du både høre nye numre og opleve musik som du kan synge med på og kender i forvejen.

Du undervises af certificerede Zumba instruktører, som er klar til at brænde kalorier. Timen er for dig, der gerne vil bevæge dig til lækker musik i en energifuld atmosfære, hvor du kan være sikker på at tempoet er højt og du får sved på panden.

Med Zumba trænes der med høj puls og få pauser - begge noget, der gør træningen sjov og intens, og fremfor alt: effektiv.

SÅDAN STARTEDE ZUMBA-SUCCESEN

Mere end 12 millioner mennesker i 125 lande danser Zumba hver uge, men hvor stammer den populære motionsform fra?

Egentlig er Zumba en “gammel” opfindelse. For 10 år siden var den colombianske aerobicinstruktør og koreograf for Shakira Beto Perez kommet ud ad døren uden sit bånd med traditionel fitnessmusik. Timen skulle til at begynde, og han måtte tænke hurtigt.

Han greb et bånd, han havde liggende i sin bil, og underviste sine kursister med improviserede dansetrin, der matchede de merengue-, salsa-, flamenco- og calypsorytmer, numrene bød på. En time, der kunne være endt i total fiasko og skuffede motionister, endte med at blive en af vor tids hurtigst voksende fitnesssucceser!

Ved at kigge på de glade ansigter kunne Beto Perez da også med det samme fornemme, at han havde opfundet noget ganske særligt, og sammen med entreprenørerne Alberto Perlman og Alberto Aghion søsatte han i 2001 officielt sit flagskib, som fik navnet Zumba Fitness LLC.

Sammen gjorde de den gode idé til en forretning, der i dag omfatter en millionomsætning med mere end tre millioner solgte dvd’er, holdundervisning med 20.000 uddannede instruktører og unikke tøj- og skoserier som blot en lille del af Zumba-familien.

Zumba er mere end ren livsglæde.

De mange svingende hofte- og vibrationsbevægelser, der indgår i en Zumba-time, aktiverer de indre mavemuskler og spænder dem op. Mave- og lændemuskler trænes dermed effektivt. Det er de muskler, som udgør vores korsetmuskler.

Jo stærkere disse korsetmuskler er, des bedre kropsholdning får du, og jo bedre er din indre muskulatur til at holde maven pænt på plads. Ben og balder bliver dog også styrket.

Du vil på en time forbrænde mellem 400 og 600 kcal, hvis du vel at mærke kan følge med i instruktørens koreografi og ikke står stille og måber det meste af tiden.

Hvis du ikke slår dig løs til timen eller har svært ved at fange trinene, så skal du regne med, at din forbrænding er væsentlig lavere (200-300 kcal).

Zumba er god konditionstræning, hvis du giver den gas, og hvis instruktøren sørger for, at timen via den rigtige koreografi sparker pulsen op. Der skal gerne være intervaller med høj puls.

Eftersom instruktøren selv bestemmer, hvad der skal danses, kan du dog sagtens opleve, at timen bliver mere præget af sensuelle bevægelser, som foregår i et langsommere tempo.

JOIN THE MOVEMENT :D