Burlesque

Burlesque dans i den moderne form er en kombination af showdance, striptease, stripfitness, performance art/teater. Burlesque er en sanselig bevægelsesform, hvor der bliver sat fokus på det at være lækker og tiltrækkende og at tiltrække!

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Burlesque dans og danseundervisning

Her i kategorien ser du hvilke af vores danse annoncører, der tilbyder undervisning i burlesque dans.

Da burlesque dans kom frem i slutningen af 1800-tallet var burlesque shows en blanding af satire, performance art og den tids frække danse underholdning.

Burlesque blev dog først rigtigt et hit i 1900-tallet med de store kendte performere som Josephine Baker, Mae West og Marlene Dietric. Nu har det lige igen fået en renæssance og megen interesse fra mange sider.

Man har sågar kunnet gå til burlesque undervisning på aftenskole.

Hvad er burlesque

Burlesque forveksles ofte med striptease, men burlesque handler ikke om selve afklædningen, men om at være sensuel og have det godt med sig selv. I den moderne nuværende udgave er burlesque en kombination af showdance, striptease, stripfitness, performance art/teater. Det er på en måde revydans og det har da også sat sit præg på årets mange revyer ude i landet.

Burlesque dansen er en sanselig bevægelsesform, hvor der bliver sat fokus på det at være lækker og tiltrækkende og at tiltrække! En danseform, hvor du kan slå dig løs på en ultra feminin måde, men der er et udpræget element af humor, flirt og satire! Dette er for livsnydere og sanselige mennesker, der med glæde tager for sig af livets søde retter.

Burlesque kostumer

Enhver kostumeforretning med respekt for sig selv sælger nu eller udlejer burlesque kostumer i mere eller mindre frække eller afklædte udgaver og til meget forskellige priser afhængig af kvalitet og holdbarhed.

Det er typisk for kvinder, der skal deltage i Burlesque dans eller fester, at de har en smuk corsage på. Tøjet er er generelt sexet. Ofte lækkert lingeri med blonder, tyl og andre ”see through” stoffer. Der bliver vist ben i frække strømper med strømpeholdere osv. Til karneval kan der da også dukke en enkelt op i Josephine Baker bananskørt kostume.

Burlesque film

'Burlesque' er en musical film fra 2010 med Christina Aguilera og Cher.

Filmen handler om en tidligere dansers kamp for at holde et show-teater gående, som hedder The Burlesque Lounge. Hun får kæmpe hjælpe fra en ny servetrice, som selv prøver at stå scenen og fuldstændig taber sit hjerte til tetateret og genren.

Show-teatrene har det altid svært med deres stort opsatte og dyre forestillinger med både sang, dans og fantastiske kostumer. Teaterets ejer kæmper en sej kamp både med finansielle problemer og kunstneriske udfordringer – men hun VIL holde sit elskede sted kørende.

Burlesque Parties

Mange større byer i Europa afholder nu også burlesque parties med dresscode. Man kunne også kalde det en slags karnevalsfest, hvor alle er udklædt i den rigtige stil for at få lov til at deltage. Der er således afholdt Chopenhagen Burlesque.

København har også for første gang afholdt Burlesque og Comedy Club på Bremen Teater i København. Burlesques åbningsarrangment bød dengang på det kendte show Cabaret New Burlesque med verdensstjerner som Catherine D’Lish, Dirty Martini, Mimi Le Meaux og Julie Atlaz Muz. Så kom ikke og sig at København ikke følger med på dansescenen og genoptager gamle traditioner på nye måder.

Berlin er måske en af de byer der byder på de bedste Burlesque Parties. Men Berlin er også lidt af et mekka for de danseglade. Det er også her de store rave parties er og der sker rigtig meget indenfor mange dansegenrer i Berlin. Berlin har i det hele taget et rigt kulturliv på alle niveauer, fra det etablerede til det mest eksperimenterende.

Kig også havd Wikipedia skriver om Burlesque HER