Mavedans

Find her en glad og professionel mavedanser i dit område. Vores mavedansere tilbyder undervisning i mavedans til polterabend og events af enhver art og shows, hvis det er det, du skal bruge til din næste fest, julefrokost i firmaet eller andet gøgl.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Mavedans til polterabend som event til fester eller bare et mavedanseshow.

Undervisning i Mavedans København, Odense, Århus

Oplev en times workshop med mavedans til jeres polterabend. Lær mavedans i Århus/Jylland, Odense/ Fyn og i København og på Sjælland. Hyr en mavedanser til at undervise jer.

Mini kursus i Mavedans / Orientalsk dans er stadig super populært til polterabend, fordi det er en af de mest feminine danseformer der findes, men mavedans er også den mest teknisk avancerede af alle hoftedansene. Det kommer nok bag på mange, for det ser så legende let ud, når man ser på en virkelig dygtig mavedanser, at mange tænker: "det kan jeg vist også hurtigt lære", men det tager et par år at blive en habil danser og så er mavedans alligevel mærkeligt nok en super dans til events. Hvordan kan det nu hænge sammen? jo,  det skyldes at der er grundtrin, som er meget nemme at lære og oplevelsen af dem er ekstremt glædesskabende og visuelt lige de bevægelser, som er karakter bevægelserne for mavedans og dem man straks opfatter og forstår, når man ser det. Alle finesserne ser de fleste ikke i første omgang. Det kræver lidt et trænet øje.

Hvorfor Mavedans?

Mavedans er sjovt til polterabend, fordi man ikke kan lade være med at grine og blive i top højt humør, når man står og ryster hele understellet eller skuldrene. Mavedans er også så velegnet til events, fordi mavedanse kostymerne er så smukke og faktisk gør rigtig mange kvinder virkelig smukke, selv om de ikke normalt ser sig selv sådan.

Hvorfor dog det, når kostumet er så afslørende? Jo, mavedans kostumet deler jo kroppen ikke i taljen men nede på hoften og det fremhæver så netop kvindekroppens skønhed. Når hoftelinjen markeres, kan det være en fordel at have lidt former. Det er bestemt ikke kun de sportstrænede slanke typer, som tager sig virkelig godt ud i et mavedanse kostume. Så oplev mavedans og se jer selv i ultra feminint udstyr. Prøv mavedans og nyd den skønne mellemøstlige musik.

Hvor kommer mavedans fra?

Mavedans kommer fra Mellemøsten og hedder egentlig dansen fra østen. Den har nemlig rødder i Indien, selv om der ikke er skriftlige kilder, der beskriver dansens rejse gennem tiderne. Mavedans findes i Tyrkiet og kendes som tyrkisk mavedans og alle de arabiske lande har selvfølgelig arabisk mavedans, men hvad få ved er, at en del jøder også danser mavedans. Mavedans er i stilen vidt forskellig i de forskellige lande, men grundbevægelserne er de samme over alt. I Marokko er mavedans lettere påvirket af Flamingo og der er derfor mere fodarbejde, når marokkanere danser, end der er i den mest populære mavedans cabaret style, som er den man ser i natklubberne Cairo i Egypten. Mavedans danses også i Iran, som jo ikke er arabisk, men gammel persisk kultur. Her er dansen lidt mere påvirket af Indisk dans og der laves mange skulderbevægelser, mens hoftearbejdet er mere simpelt.

Hvis man vil lære mavedans, skal så tage på mavedanseskole i et arabisk land? Nej, det kan man faktisk de færreste steder. Dansen danses ikke på danseskoler, men er et kulturelt folkeeje, som gives videre fra generation til generation. Nu selvfølgelig stærkt hjulpet af Internettet, hvor de unge checker alle de bedste dansere ud.

Mavedans i København

Til mavedans undervisning i København har vi to udbydere,  som begge har optrådt og undervist i rigtig mange år. De er super inspirerende og garvede undervisere.

Her i København ligger bl.a. Danmarks Mavedanserskole. Den blev grundlagt af en af pionererne indenfor Mavedans, Louise Frevert. I starten af 80´erne var Mavedans København synonymt med Louise Frevert. Hun var også var den, der gjorde mavedans kendt i København og Danmark i det hele taget. Nu har en af hendes elever overtaget skolen og driver den med stor succes.

Mavedans i Århus

Mavedans undervisning i Århus varetages bl.a. af en instruktør, som også kan undervise i Sigøjnerdans. Hun er desuden uddannet makeup artist og kan lave bodypaint, maskeringer og special effects. Mavedans var længe om rigtig at komme i gang i Århus i forhold til de andre store byer, som Aalborg, Odense, København og også mange små byer. I dag er mavedans Århus dog godt med og der findes flere dygtige undervisere i Mavedans / Orientalsk dans og Baladi. Check Århus Mavedanserforening.

Mavedans i Odense og på Fyn

På Fyn har vi flere der underviser i mavedans på højt plan. Begge undervisere er garvede instruktører og den ene har endda været Danmarksmester i mavedans for nogle år siden. Mavedans undervisning Odense og omegn har været muligt i over 20 år. De har deres egen forening og er aktive på mange fronter. Der var god mavedans på Fyn længe før det kom ordentlig til Århus. Mavedans er og har været så populært, at der næsten ikke er et sted på landkortet, hvor folk ikke svinger sig til de inciterende rytmer i den skønne arabiske og tyrkiske musik. Så søger man en mavedanser i Odense til et show eller en gruppe optræden til en større firmafest, kan man sagtens finde strålende lokale dansere. Mavedans Fyn har også sin egen forening og foruden glimrende aftenskole undervisning i mavedans også en privat danseskole: Fyns Mavedanserskole.

Mavedans Show

Maizena er den første danske underviser i mavedans, som er certificeret i Orientalsk mavedans fra Tanzakademi Cifuentes i Tyskland og fra hendes skole Danmarks Mavedanserskole kan man booke Jumanah Bellydancers, der er en gruppe af hendes bedste dansere. Man kan booke en enkelt danser eller større gruppeshows som helt sikkert vil levere en super oplevelse med et elegant, underholdende og farverigt show.  I kan også vælge og kombinere et mavedans show med undervisning. - Først optræder de professionelle dansere så dit selskab har set, hvor smukt det kan gøres og bagefter bliver I undervist på en underholdende måde, så alle oplever et sjovt og festligt arrangement.

Andre gode dansere i København man kan hyre til show med mavedans er bl.a. Uldus Salimian med Iransk baggrund som var Danmarksmester i 2001 og som deltog i Scenen er din i 2004.

På Fyn er der også en tidligere Danmarksmester i mavedans Louise Storm, som også er en yndig danser.

Anni Brøgger i Jylland har også en mavedanserskole og hun er en spændende person, som har spredt sig over flere danseformer, men hun laver selv shows med mavedans og har en del gode elever, som også optræder.

Er Mavedans stadig populært?

Ja, helt klart. Det er den mest avancerede af hoftedansene. OK, Salsa er også en hoftedans, men det er mest at vrikke lidt med hofterne og nogle hofte cirkler. Mavedans derimod giver et virkelig godt kendskab til, hvor mange bevægelser man rent faktisk kan lave med hofterne. Mavedans er nærmest Guds gave til kvinder. Det er en lækker sanelig dans, som bringer én virkelig ned i alle kroge af kroppen og man få lækker avanceret kropskontrol med alle de isolerede bevægelser, man træner. Der kan ikke siges nok godt om mavedans som dansestilart. Meget tilfredsstillende at beherske sin krop og kvindelighed på den måde en mavedanser kan. Go for it:-)

 

Mavedans i Danmark - lidt historie

Dansen kom i denne runde til landet i starten af 80´erne. Louise Frevert havde danset i et ballet kompagni i Iran og tog dansen med hjem og begyndte at undervise i Mavedans. Samtidig begyndte en Fransk Algiersk kvinde at lave kurser i mavedans på Det Franske Institut på Østerbro. Efter ganske få år havde flere personer med dansebaggrund i forvejen tilegnet sig så meget, at de begyndte at . undervise i det, de kunne. De sørgede så for at blive ved med at dygtiggøre sig og snart var mavedansen i DK kommet op på et rimelig niveau. De undervisere der er i Danmark tager også på mange kurser i Tyrkiet, Egypten, New York og Berlin. Der kom hvert år spændende gæstelærere og Louise Frevert lavede i mange år et Danmarksmesterskab i mavedans. Der laves et kæmpe show med Mavedans i København og Vejle/Kolding hvert år.

Pionererne i Danmark var bl.a. Louise Frevert, Ninna Holbek og Tove Vestmø.

Mange af instruktørerne og danseskolerne her på siden har også daglig undervisning i mavedans og måske også flere andre stilarter.

Check deres hjemmesider for at finde info om sæsonstarter, bazarer med mavedansekostumer, de store shows - bellyslam og Danmarksmesterskaberne.

Den største Mavedanseforening, som er landsdækkende, hedder Orientalsk Danse Union: ODU

De har bl.a. en liste med mange undervisere over hele landet. Så kan du ikke finde mavedans undervisning i dit område, så klik ind på Orientalsk Danse Unions hjemmeside og find deres liste over undervisere. Mangler du en mavedanser til et mavedans show, kan du også kontakte underviserne. De optræder også de fleste og kender de gode dansere til de forskellige typer shows.

På hjemmesiden er der også en kalender med det meste af, hvad der foregår indenfor Mavedans /Otientalsk Dans af shows og begivenheder i hele Danmark. De kender også alle lokalforeningerne med mavedans. Der er Århus Mavedanserforening, Skive Mavedanserforening, Vendsyssel Mavedanserforening, Thy Mavedanserforening, sågar Bornholms Mavedanserforening osv.

Check også Wikipedia HER hvad de skriver om mavedans / Orientalsk dans.