Brudevals

Brudevals trin er ikke svære. Undervisning brudevals: Tag en enkelt enetime i brudevals og få det lært - så nemt er det!!!  Se vores oversigt over dansestudier, der tilbyder undervisning i brudevals.. Er der noget mere beskæmmende at se, end et brudepar der fjumrer i brudevalsen og træder hinanden over tæerne?

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Brudevals - Undervisning i brudevals

Hvor svært kan det være? Nej, det er ikke svært!!! Det tager ca. en time at lære brudevalsen, så selv den mest gumpetunge og ikke danse vante gom ser OK ud på gulvet til den traditionsrige brudevals, hvor alle gæsterne klapper og går tættere og tættere på parret. Her er det så gæsterne løfter gommen op og klipper et hul i hans sokker. Den gammeldags tænkning er, at så vil bruden senere sidde og lappe hans strømper, som den gode "hustru" hun er. Nå, men nu er det kun til sjov og ballade til brylluppet og alle griner af gommen med hul på sokken.

Hvem vil lære brudevals?

Brudevals undervisning. Ja, som regel er det pigerne, der rigtig gerne vil have undervisning i brudevals, for flere piger end drenge kan lide at danse og pigerne går generelt mere op i brylluppet end mændene gør. "Det kan da være ligegyldigt med at fjumre de 2 - 3 minutter en brudevals varer" siger gommen ofte. Men nej tak, siger pigerne til, at alles øjne skal hvile på dem, mens de klumrer i det. Hvorfor stå der i den smukkeste kjole, et af de største øjeblikke i ens liv og så ligne en idiot, der ikke kan finde ud af det: Nej, tak, så gommen bliver trukket ved hårene til en times brudevals undervisning.

Hvad er det svære ved brudevals?

Det ene svære er at det er valsetakt - 1 - 2 - 3. Næsten alt det musik unge hører i dag er på tælling 4.

Det andet svære er at det manden, der skal føre, så han SKAL kunne det og holde takten. Mange tror, at det kan de ikke. Men de skal bare lære at tælle takten - det kan 98 % lære på 5 minutter - de ved det bare ikke. Derfor den store modstand mod undervisning i brudevals, selv om det er så let, at få fod på det..

Der er ikke noget værre end at se en brudevals, hvor det er tydeligt at det er bruden, der fører og bestemmer. Så det svære for instruktøren er at aflære bruden, at hun IKKE må føre og overbevise gommen om, at han godt kan. Det er faktisk rigtig interessant at se, hvordan et par klarer denne opgave, hvor man hurtigt som instruktør finder ud af, hvem i dette par er det bestemmer og har "bukserne på" og hvordan de løser konflikter.

Hvorfor de almindelige danseskoler ofte ikke underviser enetimer i brudevals

Det er fordi de ikke har tid. De har børnehold lørdag og søndag og deres almindelige hold på hverdagsaftener. Derfor er det ofte dansestudier, der ikke underviser i standard dans, som har tid til disse ekstra timer. De fleste, der professionelt har beskæftiget sig med dans, kan også undervise i brudevals. Ring og hør de øvrige dansestudier i hovedkategorien dans, hvis du ikke finder nogen her i underkategorien der kan. Klik på linket til kategorien dans HER