Blå Mandag

Find her mange blå mandag idéer både for drenge og piger i hele DK. Enten scroll langsomt gennem aktiviteterne til blå mandag herunder eller gå til forsiden og vælg først din landsdel og derefter kig efter blå mandag aktiviteter i kategorierne Action, Adrenalin, Det Sjove osv i dit eget område. Er din by i by rullegardinet i menuen, så check alle aktiviteter i din by. For piger så check også lige kategorien Wellness. Spændende inspiration til oplevelser på en blå mandag København, Århus, Odense og flere andre byer.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Ideer blå mandag 2017. Oplev spændende og aktiv blå mandag med kammeraterne

Blå mandag er de senere år blevet udviklet til en tradition med en fest om aftenen og en begivenhedsrig dag, hvor der er focus på oplevelse.

Det bedste ved konfirmationen er for mange blevet den Blå Mandag som fejres sammen med klassekammeraterne mandagen efter at selve konfirmationen, kirkehøjtideligheden og familiefrokosten eller festen er afviklet. Der tages f.eks. en tur i et eventcenter, med megabordfodbold og alle de andre sjove ting man kan lave der. Det kan også være besøg på en Paintballbane eller Gokartcenter.

Herunder lidt gode råd til jer der skal holde blå mandag, for det, der skal være en festlig dag, kan ende med en dårlig oplevelse, hvor den nybagte konfirmand frarøves alle sine penge.  Forbrugerstyrelsen og Det Kriminalpræventive Råd har derfor lavet brochurer om, hvordan man bedst sikrer sig, at blå mandag bliver en succes.

Blå mandag København

Der er selvfølgelig flest interessante aktiviteter til blå mandag i København, fordi det er det den største by med størst opland og flest turister. Der er ingen ende på spændende blå mandag oplevelser lige fra bodyflight i en vindtunnel, som falskærmsudspringere bruger til at lære frit fald i, til bådræs i en Rib båd. Så vi har aktiviteter til blå mandag til vands, til lands og i luften. Segwaykørsel er en virkelig fed oplevelse. Konfirmander må jo ikke køre bil. Men du finder selvfølgelig gokart muligheden, paintball osv.

Blå mandag Århus

Åben Århus i by rullegardinet i menuen og find alle de Århus blå mandag aktiviteter denne hjemmeside kan tilbyde. Der er mange eventcentre, som kan tilbyde alt fra lasergame, paintball, ATV kørsel over det sjove som mega bordfodbold, rodeotyr, gladiatorkamp osv. Der er selvfølgelig også mulighed for at finde kæmpehittet bumperz eller bumperball som nogen kalder det.

Blå mandag Odense

Åben Odense i by rullegardinet i menuen og find alle de Odense blå mandag aktiviteter vi her kan byde på. Der er flere eventcentre, som kan tilbyde alt fra lasergame, bowtag og paintball til det sjove som mega bordfodbold, sumobrydning,  gladiatorkamp, klatring osv. Der skal heller ikke ledes forgæves for at finde det sjoveste nye: bumperz / bumper ball - kært barn har mange navne. Det er bare så mega morsomt!

Blå mandag Aalborg

Åben Aalborg i by rullegardinet i menuen øverst og find alle de Aalborg blå mandag aktiviteter vi kan mønstre til dig på vores eventportal. Kun i Aalborg har vi den fedeste "street aktivitet" Parkour. Virkelig fed oplevelse for atletiske unge mennesker der søger fysiske udfordringer på deres blå mandag i Aalborg. Der finder du flere eventcentre, som har alt det sjove som mega bordfodbold, rodeotyr og gladiatorkamp m.m.. Du kan selvfølgelig også finde lasergame og paintball, bueskydning og meget andet.  Du kan selvfølgelig også vælge mega hittet bumperz eller bumperball.

Blå mandag Sønderjylland

Her må du enten åbne landsdel Sønderjylland og kigge i de kategorier, action, adrenalin, det sjove eller hvad du er til for se, hvad muligheder vi her der. Du kan også kigge i by rullegardinet i menuen og kigge i byerne, Esbjerg, Vejle, Kolding og Sønderborg. Der vises så vidt muligt aktiviteter inden for en radius på 50 km fra byen du vælger. Jyder udenfor de største byer er jo selvfølgelig nød til at køre lidt mere for at finde noget spænden og sjovt at lave. Sådan er det, men der er flere eventcentre med ualmindeligt stort udbud af aktiviteter. Bl.a Paintball Deluxe nær Åbenrå har overdådigt meget.

Gode simple Blå mandagsråd:

- Tag ikke alle de penge med I fik i konfirmationsgave.

- Tag kun de penge med I skal bruge - altså et fornuftigt mindre beløb.

- Begræns, hvor meget I drikker og drik  IKKE på tom mave. Hvorfor? Jo, så bliver man meget hurtigt ubehageligt fuld og mister sin sunde      fornuft.

- Lad jer ikke provokere af folk, som skal spille op til ballade. Gå i stedet væk. Undgå konflikt for det kunne nemt ødelægge dagen.

- Lad jer ikke lokke af fremmede til noget - heller ikke selv om smarte, friske fyre kommer med gode tilbud, gratis drinks eller andet.

- Sørg altid for at blive i gruppen og være sammen med vennerne - HELE tiden.

Hvorfor hedder det Blå Mandag?

Der er flere mulige forklaringer både kirkelige og værdslige. Den kirkelige forklaring handler om, at navnet har rødder helt tilbage til middelalderen og den katolske kirkes praksis med at lægge noget blåt stof på alteret fastelavnsmandag. Det gjorde man dengang for at markere, at fasten startede. Det havde ikke noget med konfirmation og start på voksenlivet at gøre. Blå mandag havde dog med ny start at gøre for efter fasten var det en symbolsk handling, der skulle markere, at der startede noget nyt. Ved konfirmationen er det nye så en markering af, at her begynder voksenlivet.

Det med blåt stof er så overført til begrebet "andendagstøj", som mange stadig holder i hævd. Det betyder at den nykonfirmerede skal være klædt i nyt tøj - og gerne fint tøj - hele vejen fra inderst til yderst. Det er jo den første dag i et nyt liv som voksen.

Se mere om Blå mandag på Wikipedia HER

Hvordan begrebet Blå mandag og traditionen er opstået, er nemlig noget uklar. Så Wikipedia går mere i dybden med mulige forklaringer bl.a. fra Tyskland. I Tyskland havde Blauer Montag med farvning af blåt stof at gøre. Der er også noget rent sprogligt måske, fordi det at "være blå" på tysk betyder at være fuld – fuld som en Allike. Lidt spøjst fordi "feeling blue" på engelsk jo mere betyder at være lidt trist til mode.

I England er Blue Monday den tredje mandag i januar og den har fået sit navn, fordi blue betyder sørgelig. Denne midt januar mandag er årets mest deprimerede vinterdag. Derfor har nogen prøvet at gøre den dag til en dag, hvor man skal gøre noget godt for nogen og skabe glæde på den måde i stedet for at dyrke vinterdepression.

For at finde ud af hvad konfirmand traditionerne er i andre lande, skal man ud på en større Google ekspedition, som ikke er helt let.