Svævebane

En 400 meter lang Svævebane er den ultimative adrenalinsus oplevelse. Det giver det fedeste sug i maven, når man suser afsted på en svævebane. Lige noget for adrenalinjunkies og vovehalse.

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Svævebane i Lemvig, Nørresundby v. Aalborg, Århus, på Fyn, på Sjælland og København.

Svævebane oplevelsen til polterabend, firmatur, herretur og teambuilding

Find en fantastisk svævebane nær dig. Det er det vildeste af det vilde at fare afsted gennem luften på de specielle svævebaner. Rapelling er så kendt, men svævebane er noget af det nye på adrenalinsus området. Utallige adrenalinjunkies har taget turen igen og igen.

En svævebane, den i Nørresundby er hen over en kridtgrav og og sø. Man får den mest fantastiske naturoplevelse, man aldrig glemmer plus selvfølgelig suset i maven. Lige der er der også mulighed for wellness oplevelse i svømmeland med saunagus, dampbad osv. Så er der nogen i gruppen som ikke lige mod forventning er til svævebane og adrenalinsus, så kan de stadig få en lækker oplevelse samme sted som de andre og bare kigge på når de andre suser afsted.

Svævebaner i Jylland - Århus, Aalborg og Lemvig

I Vestjylland er der f.eks. svævebane i Lemvig og her er der mange andre fede aktiviteter, så alle i en gruppe kan få en oplevelse de kan lige. De fleste steder har forskellige pakkeløsninger eller andet end svævebane, så "kyllingerne" kan være med selv om de ikke er adrenalinjunkies og det er jo vigtigt til enhver form for event. Alle skal have en fed oplevelse og synes at de penge de punger ud til en polterabend er givet rigtig godt ud.

Svæve bane er til dem der søger den spændende polterabend eller udfordrende polterabend, men stederne har som sagt ofte også aktiviteter, som alle kan være med på - også dem med højdeskræk. De gode instruktører er også trænede i at få alle til at føle sig til godt pas og ofte kan de få folk til lige at turde lige lidt mere end de måske selv troede, de var friske på. Instruktørerne lever jo af at give folk gode oplevelser, så de er gode menneskekendere og gode til at få stemningen i vejret.

På den måde bliver det for mange en unik, lettere grænseoverskridende oplevelse, som de senere meget gerne beretter vidt og bredt om.

Svævebane på Sjælland i Ruds Vedby mellem Korsør, Kalundborg og Holbæk, i Søborg og København.

På Sjælland er der selvfølgelig en stribe udbydere, bl.a. Kragerup Gods som har svævebane og mange andre adrenalinskabende aktiviteter som f.eks klatring i flere sværhedsgrader, big swing, tovbaner osv. Også her er der udfordringer til de vildeste med svævebane. Der er dog samme steder også noget for de mere forsigtige, som foretrækker langsommere aktiviteter og hvor man kan stå af under vejs, når man har nået grænsen for, hvad ens system kan klare. Prøv de forskellige steder. De har alle deres specialiteter at byde på.

Svævebane i Lejre ved Roskilde på Ledreborg slot

På Ledreborg Slots High Fly har de lavet 3 svævebaner, hvor der både er for børn og voksne. På deres mellemsvære svævebane er der 12 svæv, så der kan man stå af under vejs og den bane tillades til børn ned til 10 år mener jeg, så den er ikke det helt store gys. Det er den store bane derimod. Det er den, der har et 400 meter langt svæv på udturen og 20 meter svæv på tilbageturen. På denne formidable svævebane er man højt oppe i luften og kan se ud over det smukke terræn.

Byg selv en lille svævebane i haven

Wiren til en svævebane skal være ustyrlig stram. Man skal nemlig helst skal svæve 40 - 50 over jorden med rumpetten, så man ikke risikerer et slæb henoverjorden, som hvis man blev trukket efter en hest i vildt løb. Man skal svæve. Der skal også være fjedre i hver ende af wiren, så der er en flexibilitet, når de træer wiren er spændt på svajer, fordi det blæser. VIGTIGT er også at der skal være lukkede kasser rundt om de hjul, der kører på wiren, så tøj og andet ikke pludselig bliver fanget i hjulene og skaber ulykker.

Svævebaner til transport

Svævebaner bliver selvfølgelig især brugt i bjergrige områder, hvor transport af varer og mennesker op og ned af bjerget virkelig bliver effektiviseret ved at bruge svævebane i stedet besværlig kørsel på farlige veje. På skisportssteder skal man jo også hejses op hele tiden for at man kan nøjes med det sjove at suse ned på ski hele tiden.

Der er forskellige typer svævebaner som bl.a. gondolbane ofte til persontransport, kapelsporbane til lastetrafik, stolelift, som de fleste kender fri skisportsstederne og træklift m.m. På Wikipedia kan du se mere om alle typer svævebaner kan du læse mere om alle de forskellige typer svævebaner, deres brug og nogle historiske skriverier om emnet.